La Corpa | Yoga | Gouda
La Corpa | Yoga | Gouda

Rouw- en verliesbegeleiding

Rouw: 'de achterkant van de liefde'

Rouw is meer dan alleen de pijn van verlies. Rouw laat je stilstaan bij diegene, of datgene wat je lief had, waar jij je vanuit je hart mee verbonden hebt. Het gaat om gemis en om verlangen. Je kunt rouwen om ontslag, een echtscheiding, over de dood van iemand van wie je hield. Rouw is het innerlijke proces dat opgang komt door het verlies van betekenisvolle mensen, relaties en dingen.

Rouw gaat over kwetsbaarheid, levenskracht en bovenal veerkracht. Je bewegen als in een ‘slingerbeweging’ tussen rouw en herstel, verdriet en vreugde.
Vaak worden op momenten van verlies, eerder opgedane (onverwerkte) ervaringen met verlies in het leven aangeraakt en komt het verdriet hiervan in het heden in alle hevigheid naar boven. De omstandigheden in je leven vragen je als het ware 'een pas op de plaats' te maken. Stil te staan en naar binnen te gaan. Terug te gaan naar de basis (zin) van je bestaan en jouw innerlijke kracht en drijfveren. 

Gevoelens in een veilige, vertrouwde omgeving toelaten. De energie die vrijkomt durven te laten stromen en weer vanuit verlangen je kwaliteiten in je leven bewust in kunnen zetten. 
Ik bied jou mijn aandachtig deskundig aanwezig-zijn en gerichte oefeningen om vanuit kwetsbaarheid en kracht je verlies betekenis te geven en het te integreren in je dagelijks leven en jouw levensverhaal. Hierbij maak ik gebruik van gesprekken, lichaamsgerichte oefeningen, (Focussen, Gestalt, Bio-energetica, Somatic Experience), Mindfulness, visualisaties, en creatieve hulpmiddelen.