La Corpa | Yoga | Gouda
La Corpa | Yoga | Gouda

Ingrid van Wolveren - Yogadocent - La Corpa Gouda

Over Ingrid?

Aandachtig, open en betrokken

Ik ben Ingrid van Wolveren, geboren in 1962 te Wageningen, getrouwd en heb inmiddels twee volwassen kinderen. Na mijn Verpleegkundige opleiding (1984) heb ik de opleiding tot Yogadocent (1999) en Lichaamsgerichte Trainer en Coach (2005) afgerond. Door bijscholingen op het gebied van Adembegeleiding, Meditatie, Massage (2007), NLP, Geweldloze Communicatie, Somatic Experience en de post- HBO opleiding tot Rouw- en Verliesbegeleider (2014)ben ik mij meer gaan richten op het begeleiden van mensen in crisissituaties.

De passie voor yoga is op mijn 18e ontstaan. Sinds 1999 ben ik gediplomeerd Hatha-Yogadocent, waarna ik nog diverse bijscholingen volgde oa. op het gebied van Yin Yang Yoga, Dru-Yoga, Thaise Yogamassage, Adem en Meditatie.
Yoga heeft mij geleerd, dat tijdens alle levensomstandigheden, rust en ontspanning, vanuit bewust-zijn, in mijzelf te vinden zijn. Hatha-Yoga is voor mij niet iets zweverigs. Door met aandacht te luisteren naar mijn lichaam zo soepel en krachtig mogelijk te houden met oefeningen, kan ik ruimte voelen en van daaruit meer ontspannen in het leven staan.

Naast opleiding heeft het leven mij ook geschoold. Toen ik zeven jaar oud was, werd bij mijn moeder een hersentumor geconstateerd. Dit heeft onze gezinssituatie ingrijpend veranderd. Twintig jaar later, een periode waarin zij tot twee keer toe aan hersentumoren is geopereerd en zij in de laatste jaren in een verpleegtehuis verbleef, is zij overleden. 
Ook het onverwachte verlies van mijn dierbaarste vriendin en onverwacht verlies van werk, heeft mij diep in mijn ziel geraakt. Het heeft mij gevormd tot wie ik ben.

Ik ben dankbaar voor de kwaliteiten die ik heb mogen ontwikkelen en de ervaringen die ik heb opgedaan. Zij hebben mij gevormd tot degene die ik nu ben. En stellen mij in staat, om met aandacht en betrokkenheid, met kennis en ervaring vanuit mijn hart te werken.

Door faciliterend aanwezig te zijn, mijn helderheid, vakkennis en (levens)ervaring te bieden, wil ik graag de ander ruimte bieden bij zichzelf te komen, toe te staan wat zich aandient, inzicht te krijgen en daardoor zichzelf te laten ontwikkelen.